RSS

2012. július 6., péntek

Távkapcsolat


Ezzel kezdődött minden, no meg persze Törökországgal, hiszen ha belegondoltok mennyi az esélye van annak, hogy egy magyar lány és egy dán fiú Törökország kellős közepén gabalyodik egymásba, amiből aztán szerelem lett. De az az igazi... nem mondom, hogy nagy betűs mert nem az, ez annál több. Nem hiszek a nagy hollywoodi jelenetekben és a nagy egymásra találós pillanatokban, mert az életben ilyen nincs. A valóságban a dolgok csak megtörténnek, ha pedig jól csinálod akkor átadod magadat az érzésnek, nem agyalsz csak érzel. 

Valahogy én is így voltam vele, nem tudtam hogy lesz e folytatása a dolognak, csak azt tudtam, hogy soha nem éreztem olyan békét mint az ő karjaiba és ezt szeretném érezni mindig. Aztán eljött az utolsó nap amikor el kellett válnunk... akkor még annyira nem fogtam fel mi is történik, hogy elveszítem... talán örökre. Majd mikor a repülőgépem földet ért, telefon bekapcsol, ahol pedig egy üzenet várt, hogy már most hiányzom neki. Ekkor indult el az a hullám vasút amit távkapcsolatnak neveznek
Furcsa dolog ez a távkapcsolat, hiszen együtt vagytok, de még se. Ma már ugyan könnyebb dolgunk van a skype, facebook, e-mail adta lehetőségekkel, de akár hogy is próbáljuk magunkat meggyőzni, az nem olyan mintha ott lenne. Több mint a semmi, a vegetációhoz pont elég, de ennél többet nem nyújt. De egy biztos, hogy csak az igazán erős és stabil szerelem éli túl. Vakmerő vállalkozás volt már az elején belevágni egy ilyenbe, de hát mit tehettem volna, szeretem ez a helyzet. 


Rengeteg lemondással és kemény munkával jár, hogy életbe lehessen tartani ezt a szerelmet. El kell fogadnunk, hogy nem akkor van ott velünk amikor a legnagyobb szükségünk van rá, hanem amikor a repülő, a vonat vagy a hajó le teszi őt hozzánk. Sok energiát felemészt ez, hiszen erősnek kell lennünk, mert ő akár mennyire is szeretne nincs velünk, mert nem tud. A napok hasonlóvá vállnak, az estét mindig skype beszélgetéssel zárjátok, bámuljátok egymást kamerán keresztül az ágyból, ahogy éppen a másik álomba szenderül. Nem kívánom senkinek azt az érzést. Az idő is más értelmet nyer, mert két fajta lesz belőle. Amikor vele vagy és amikor nem.


Sajnos sok pénz is kell egy ilyen kapcsolathoz, mert akár hogy nézzük, a repülő, vonatjegyet nem adják ingyen, szállást ugyan kapunk és étkezést, de akármi történhet így nem árt, ha nem egy fillér nélkül vágunk neki az útnak. Velem is ez volt a helyzet, mert Dánia a világ egyik legdrágább országa (értsd dupla-tripla árak) én pedig csóró magyarként nem engedhetek meg egy 2 két hetes kiruccanást csak úgy.

Amikor pedig együtt vagytok az csodálatos...olyan mint egy nyaralás, megpróbáljátok belesűríteni azt a rengeteg érzést, élményt, szerelmet abba a kis időbe. De ez lehetetlen, az időt semmi nem pótolja még ő sem.    De ilyenkor felértékelődik minden, más nyavalyog azért mert a párja nem viszi sehova, vagy csak egy szimpla moziba,  te pedig bármit megadnál egy unalmas otthonülős estéért vele.

Engem megváltoztatott ez a dolog, vagy talán ő maga tette, nem tudom. Megtanultam értékelni minden egyes vele töltött időt, nem veszekedni hanem megbeszélni a problémákat. Hiszen az élet olyan rövid, miért veszekedjek vele  2 napot a 3 együtt töltöttből, ha el is tudom neki magyarázni mi bánt. Nem panaszkodom mert boldog vagyok, kitekert de jó kapcsolattal.

Remélem tetszett az írás és ezt is fogjátok szeretni. Más ugyan de ez is én vagyok. A következő részben a különböző nemzetiségű emberek párkapcsolatáról szeretnék írni, milyen az amikor a másik nem értékeli úgy a túrórúdit, ahogy mi magyarok tesszük :)

Ui.: Ti voltatok már távkapcsolatban? Ha igen hogyan éltétek meg?

16 megjegyzés:

Beauty by Barbara S. írta...

Igen....4 éve abban élek....igaz minket csak az ország közepe választ el egymástól, de akkor is nehéz dolog. Nyilván nem annyira , mint a te helyzeted, de az igazán erős szerelmet a távolság csak megerősíti. Voltunk külön több hónapot, amíg ő külföldön dolgozott, és nem szakítás hanem eljegyzés lett a vége, mert mindkettőnket csak megerősített abban, hogy bármi is történjék minket egymásnak teremtettek. Szóval ne csüggedj, hanem élvezd ki a vele töltött pillanatokat és mindig higgy abban, hogy bármit elérhettek, ez a helyzet is megváltoztatható ha mindketten teljes erővel ezt akarjátok! :)
<3

Vick írta...

Nem lehet bekövetni a blogot! :(
Ezt látom ott:
Sajnáljuk...

Ez a modul helytelenül van konfigurálva. Webmesteri javaslat: ellenőrizze, hogy a "Google Kapcsolat - Beállítások - Főoldal URL-címe" mezőben lévő érték megegyezik-e ennek a webhelynek az URL-címével.

Ja, és kivennéd a szóellenőrzőt a megjegyzésektől? Lééégyszi! :)

Bunny írta...

Vick: Megcsináltam amit kért, de ugyan az az url cím nem értem. Beteszek egy mail címes bekövetést is hátha. A szó ellenőrző kivéve mert én is utálom :D

Vick írta...

Köszi! :)
Megoldottam az e-mailes követéssel, köszike. :)
Nem értem én sem ezt az URL-dolgot. :/

Sunnygirl írta...

nagyon jó, hogy ilyeneket is olvashatok tőled! :)

bubo írta...

Kiváncsian várom az elkövetkezendő posztokat. :)
Sok sikert! :)

makeupcakes írta...

2 éve élek távkapcsolatban a férjemmel, én Bp., ő Ausztria. Nekünk most lett elegünk, az elején izgalmas volt, utána beálltunk egy szintre (megszoktuk az 5+2 napos időszakokat, ebből 2 nap a közös idő), de a szakmai dolgok úgy hozták, hogy döntenünk kellett, Budapest és Ausztria között. Ősztől már én is itt élek, vele, és végülis ez a lényeg. :)

Nem mondom, hogy teljesen mindegy, hogy 200 vagy 1500 km, de ismerem az érzést. :)

makeupcakes írta...

OFF: Az URL-es csodát a blogbeállításoknál tudod megoldani, a blogbajok blogban tök jól leírták, seperc az egész. Vmelyik kommentben van a trükk, nekem bejött:
http://blogbajok.blogspot.hu/2012/06/rendszeres-olvaso.html

Sora írta...

Én is távkapcsolatosok táborába tartozom. :) Minket csak a fél ország választ el, de akkor is távolság. De szerencsére nagyon jól megvagyunk. :D És most jön hozzám egy hónapra, szóval eszméletlenül boldog vagyok. ^^
Meg a távkapcsolatosok jobban tudják értékelni az együtt töltött időt, mint azok akik 1 városban vannak. Engem nem érdekel ha nem visz el pucos helyre enni, nekem nem ez kell. :) Csak ő és kész, hogy ott legyen mellettem amikor együtt vagyunk. :) A szomszédom nem érti hogy mi például hogy nem veszekedtünk még egyszerse, pedig régebb ota együtt vagyunk mint ők. :D Azt hiszem rájöttem miért nem. ;)

Bunny írta...

Vick: Megcsináltam hála Makeupcakes-nek :)
Makeupcakes: Mindegy hogy mennyi kilométer, ha nem tudsz vele lenni :( De örülök, hogy most már együtt vagytok :) Köszönöm a segítséget, sikerült megoldanom :)
Sora: Ez nagyon igaz, mert még mi se veszekedtünk sose, remélem Dánia alatt se fogunk :D Bár akkor is némileg távkapcsban leszünk, de mi az a 70 km :D

lex írta...

Egy héttel a megismerkedésünk után én Olaszországba mentem egy hónapra tanulni; na, akkor úgy voltam vele, hogy nekem ez egy életre elég volt a távkapcsolatból :D

Erre most két év után, a barátom szeptember elsején Írországba költözik - ő ki se ment még, de én már nézem a repjegyeket, hogy mikor tudok utána utazni :)

Verus írta...

Téged idézve: "Több mint a semmi, a vegetációhoz pont elég, de ennél többet nem nyújt."
Sose éltem távkapcsban, soha nem is tudnék, túl puhány vagyok lelkileg, nem bírnám, kell a testi közelség.
De ha a párom valahova menne, messze el, állás vagy bármi miatt, követném. Nagyon tudok drukkolni az ilyen kapcsolatoknak, és felnézek rátok, akik mégis vagytok lelkiekben olyan erősek, hogy kibírjátok. :)

Vivi írta...

Sziasztok! Nem tudom még aktuális-e hozzászólni, de megteszem. :)
Márciustól 3 hónapot Erasmus ösztöndíjjal Hollandiában töltöttem. Ott megismerkedtem egy szintén Erasmusos francia sráccal. Júliusban ő töltött velem egy hónapot Magyarországon, aztán az egész augusztust én töltöttem kint vele Franciaországban. Mikor szeptemberben hazajöttem, két hét után utánam repült, hogy pár napot együtt töltsünk. Ezután öt hét "szünet" következett... Tegnap jöttem haza tőle. 10 csodálatos napot töltöttünk együtt. Most hat hétig nem találkozunk, legközelebb karácsonyra jön a szüleivel együtt. Valóban sokkal jobban értékeljük egymást, mint egy "rendes" párkapcsolatban. Minden eltöltött idő kincs számunkra. Persze az elválás a legrosszabb. Tegnap, mikor felszállt a repülőm, mintha a szívemet tépték volna ki, de pozitívan kell a dolgokhoz hozzáállni. Hat hét nem a világ... Addig meg marad az esténkénti skype. :)

Vivi írta...

Sziasztok! Nem tudom még aktuális-e hozzászólni, de megteszem. :)
Márciustól 3 hónapot Erasmus ösztöndíjjal Hollandiában töltöttem. Ott megismerkedtem egy szintén Erasmusos francia sráccal. Júliusban ő töltött velem egy hónapot Magyarországon, aztán az egész augusztust én töltöttem kint vele Franciaországban. Mikor szeptemberben hazajöttem, két hét után utánam repült, hogy pár napot együtt töltsünk. Ezután öt hét "szünet" következett... Tegnap jöttem haza tőle. 10 csodálatos napot töltöttünk együtt. Most hat hétig nem találkozunk, legközelebb karácsonyra jön a szüleivel együtt. Valóban sokkal jobban értékeljük egymást, mint egy "rendes" párkapcsolatban. Minden eltöltött idő kincs számunkra. Persze az elválás a legrosszabb. Tegnap, mikor felszállt a repülőm, mintha a szívemet tépték volna ki, de pozitívan kell a dolgokhoz hozzáállni. Hat hét nem a világ... Addig meg marad az esténkénti skype. :)

Adrienn Kutasi írta...

Szia!Hihetetlen, de velem majdnem ugyan az történt mind veled, csak mi Horvátországban találkoztunk. Remélem jól alakultak azóta a dolgok. Én akkor megkértem mikor jöttünk haza,hogy legyen vége, mert úgy sincs értelem. Aztán nekem is jött az sms és kérte, hogy had jöjjön el hozzám. Másnap vett egy repülőjegyet és eljött. Három hét múlva én megyek egy hétvégére. Ja persze 4 hete a skyp az esti program, napközben meg a facebook.

Adrienn Kutasi írta...

Szia!Hihetetlen, de velem majdnem ugyan az történt mind veled, csak mi Horvátországban találkoztunk. Remélem jól alakultak azóta a dolgok. Én akkor megkértem mikor jöttünk haza,hogy legyen vége, mert úgy sincs értelem. Aztán nekem is jött az sms és kérte, hogy had jöjjön el hozzám. Másnap vett egy repülőjegyet és eljött. Három hét múlva én megyek egy hétvégére. Ja persze 4 hete a skyp az esti program, napközben meg a facebook.

Megjegyzés küldése