RSS

2013. augusztus 22., csütörtök

Koldskål med kammerjunkere avagy a dán nyári édesség

Sziasztok, Klaudia vagyok és édességfüggő :D Amióta itt élek nem telik el nap, hogy ne egyek valami kis finomságot. szerintem az idő a ludas a dologban, de ha egyszer van miből is válogatni akkor .... :)  Koldskål med kammerjunkere (ejsd.: koldszkól mell kamejunga)) egy nagyon kedvelt nyári édesség, amit általában melegebb napokon szoktak enni a dánok ( nem elég hozzá a 20 fok is :D). Itt mindent készen meg lehet kapni, de házilag elkészítve sokkal finomabb, bár azért kekszet nem mindig sütök :D

A kép forrása


Hozzávalók a Koldskål-hoz:
1 liter író ( vagy ha nincs akkor kefír)
4 tojássárgája
6 evőkanál cukor vagy annak megfelelő édesítő
2 evőkanál citromlé 
1 kupaknyi vanília aroma
Kevés tej a hígításhoz (hígabb puding állagúnak kell lennie) 

A tojásokat kikeverem a cukorral, vaníliával majd hozzá öntöm az írót. Végül pedig citromot facsarok hozzá és tejjel higítom. Kínálhatod keményebb édes keksszel, gyümölcsökkel vagy akár müzlivel. 

Hozzávalók a Kammerjunkere-hoz 40-45 darabhoz:
10 dkg liszt
25 dkg graham liszt
1 tsk sütőpor
50 g cukor
50 g vaj
1 tojás 
1 kiskanál citromlé

Először a liszteteket, sütőport és a jeges, darabolt vajat összemorzsoljuk, homok állagúvá. majd hozzákeverünk minden mást. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, és pici kekszeket formázunk, amiket közepükön benyomunk egy picit. 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek. 

Ölel,

Klaudia

ui.: így hajnal egykor azt hiszem eszem is egy tállal :D

2 megjegyzés:

Enikő - you are my cup of tea írta...

dejoool nez ki :))

Réka Szanyi írta...

hmm jolhangzik lehet valamelyik nap el is készitem :)

Megjegyzés küldése