RSS

2012. szeptember 6., csütörtök

Sparkling Dinner - Csillogó vacsora

Az introduction week utolsó napjára péntekre be volt nekünk írva, egy úgynevezett sparkling dinner (csillogó vacsora) és annyi, hogy megfelelő öltözékbe jelenjünk meg a kis patakocskánk mellett, mert olyanunk is van a suliba :) Végül kiderült, hogy egy zseniális ötlet, amit minden évben megrendeznek az új diákok számára, hogy minél jobban megismerhessék egymást. A lényeg, hogy 10 fős csapatokra voltunk osztva, kaptunk 150 koronát (nagyjából 6000 ft), hogy vásároljunk be együtt, tervezzük meg a menüt és készítsük el együtt. Megadták, hogy készíteni kell valamit krumpliból 10 főre, valamit kenyérből, egy salátát és egy desszertet A csapatok random voltak összetéve. Az ételeken kívül a dekorációra, az öltözékünkre, a találásra és a csapat nevük kitalálásra és kellett időt fordítani.

Így mi lettünk a Cooking stars-ok :D és ennek a vonalnak a mentén, mindent a csillagokra építettünk :). Jó magyar szokáshoz híven a krumplis étel, paprikás krumpli volt, amit én készítettem. A saláta bolgár módra valami sopszka szerű volt, isteni fűszeres csillagos kenyerekkel. A desszertet pedig a franciák/belgák isteni banánkenyere zárt ( ne felejtsem el kérni a receptet tőlük :)). Mindenkinek piros-fehér egy pici fekete ruhában kellett megjelennie, tisztelegve Dánia előtt :). A  dekorációnk a nevünkre alapozva, szalvétából kivágott csillagocskák voltak, mosolygós arccal. 

A mi asztalunk

Ott figyel a banán kenyerünk is csoki szósszal
Nyam-nyam banán kenyér :)




Ah ebből a paliból annyira akartam enni, de már mire odaértem elfogyott :(





Első környi hami :D



Az iskola biztosította... :)




Asztalkánk 

Vidám csillag :)



Nagyon összehozott minket ez a főzőcskézés, nagyon jó embereket ismertem meg és olyanokkal lettem jóba, akihez alapból oda se mentem volna. Meg tényleg fantasztikus volt látni, hogy ilyen kevés pénzből, rengeteg kreativitással mennyi mindent tudnak alkotni együtt az emberek. Mondanom sem kell utána csak gurult hazáig :D

3 megjegyzés:

Barta Veronika írta...

Globus Ketchup! :D
Megragadtam a lényeget, jee!
Egyébként, meg wao, mennyi kaja, és milyen kis kedves terítés. :)

phoenix írta...

Ó te jó ég, muszáj volt ezt este 8kor látnom? :D
Egyébként nagyon ügyesek voltatok, a csillagok nagyon cukik, és a kaja is biztos finom volt :D

Névtelen írta...

Hú hát így most diszkréten befalnék onnan mindent :D

Megjegyzés küldése